H1.cz má již dva certifikované profesionály Googlu

05. prosinec 2005

Společnost H1.cz získala již druhého certifikovaného profesionála Googlu (Qualified Google Advertising Professional) a založila specializované oddělení pro správu PPC kampaní. Stalo se tak 1. prosince, kdy do H1.cz nastoupil Jaromír Klimek, přední český odborník na reklamní systém Google AdWords.

Jaromír Klimek se narodil 23. 7. 1971 a v roce 1996 absolvoval Přírodovědeckou fakultu Masarykovy univerzity obor matematika-fyzika. Pracoval v softwarovém průmyslu a několik posledních let se v rámci projektu Umíme.cz věnoval webdesignu, internetovému marketingu a zejména reklamnímu systému Google AdWords.

V prosinci 2004 složil kvalifikační zkoušky Googlu a stal se tak druhým českým držitelem titulu Qualified Google Advertising Professional. Prvním majitelem tohoto titulu v České republice je spoluzakladatel H1.cz Marek Prokop, který zkoušku složil o měsíc dřív, jako jeden z prvních sta uchazečů na světě.

Jaromír Klimek bude v H1.cz zodpovídat za nově zřízené oddělení reklamy typu PPC (pay per click – placené za klik), jehož budoucnost vidí David Špinar, ředitel H1.cz, optimisticky:

PPC reklama ve vyhledavačích je ve světě nejrychleji rostoucím segmentem on-line reklamy vůbec a tento trend se začíná projevovat i v ČR. H1.cz již nyní spravuje reklamní kampaně v systémech Google AdWords a eTarget několika desítkám klientů a poptávka neustále roste. Musíme na ni být kapacitně a zejména kvalitativně připraveni. Z tohoto pohledu je uznávaný odborník na PPC Jaromír Klimek tím nejlepším, koho jsme mohli získat.

O reklamním systému Google AdWords

Reklamní systém Google AdWords zajišťuje zobrazování placených odkazů ve vyhledavači Google, ve stovkách jeho partnerských vyhledavačů po celém světě (např. AOL či Ask.com, v ČR Seznam a Tiscali.cz) a na tisících obsahových webů. Jedná se o cílenou internetovou reklamu placenou za klik v cenách až o několik řádů nižších, než je obvyklé u jiných forem on-line reklamy.

Více informací o Google AdWords najdete na adrese adwords.google.com.

O titulu Qualified Google Advertising Professional

K získání titulu Qualified Google Advertising Professional musí uchazeč složit náročné zkoušky prověřující jeho odbornost a poté nejméně 90 dní spravovat kampaně klientů v určitém finančním objemu. V ČR jsou zatím pravděpodobně jen čtyři držitelé tohoto titulu, z toho dva pracují pro H1.cz.

Více o titulu Qualified Google Advertising Professional najdete na adrese adwords.google.com/select/ProfessionalWelcome.

O H1.cz

Společnost H1.cz byla založena společenskou smlouvou v září tohoto roku a nyní čeká na zápis do Obchodního rejstříku. Obchodní činnost zatím vykonávají společníci v rámci svých firem, které v oboru internetového marketingu působí na českém trhu již od druhé poloviny 90. let. Mezi významné klienty zakládajících společníků patří např. ČEZ, portál Atlas.cz, MaMaison Residences, EuroAgentur Hotels & Travel a další.

Zakládající společník H1.cz Marek Prokop od roku 2004 vyučuje reklamní systém Google AdWords v pravidelných kurzech, kterými prošlo již asi 200 absolventů.

Více informací o H1.cz naleznete na adrese www.h1.cz.

Certifikovaná agentura Sklik Certifikovaná agentura Mergado

Uložit