Internetová agentura Ataxo kupuje H1.cz

12. leden 2012

Ataxo®, společnost poskytující služby v internetovém marketingu, oznámila, že odkoupila 100 % podílu společnosti H1.cz. Agentura poskytuje analytické a poradenské služby v oblasti internetového marketingu významným klientům, jako jsou Telefónica O2, Home Credit, Mountfield, Pojišťovna Generali nebo server Heureka. Vzniká tak jasný lídr na trhu on-line marketingu pro Českou a Slovenskou republiku.

Akvizice H1.cz je klíčová pro strategii společnosti Ataxo, která chce upevňovat svou vedoucí pozici na on-line marketingovém trhu. Nákupem zvyšuje Ataxo svůj význam v Česku a na Slovensku, získává také víc než 45 zaměstnanců, čímž se počet lidí pracujících v českých a slovenských pobočkách zvyšuje na 150. Ataxo také získává možnost využít komplexní odbornost H1.cz ve službách poskytovaných e-shopům, v sektorech cestovního ruchu a pohostinství. Do svého portfolia služeb může zahrnout také rozsáhlou nabídku školení a vzdělávacích služeb, které H1.cz nabízí.

Ataxo, dceřiná společnost skupiny Ataxo NV se sídlem v Nizozemsku, založila své pobočky ve více než 7 městech ve střední a východní Evropě.

"Spojení týmu H1.cz se skupinou Ataxo je velmi výhodné na mnoha úrovních, máme společný přístup k budování vztahů s klienty, nabízíme prvotřídní zákaznický servis, máme společnou historii největších hráčů na trhu" okomentoval akvizici Dr. Peter Wiedemann, prezident a generální ředitel Ataxa. "Naši klienti žádají ty nejpropracovanější a nejnáročnější služby v on-line marketingu v regionu střední a východní Evropy. Díky spojení odborných znalostí a technické vyspělosti vytvoříme společnost, která na trhu search marketingu nebude mít konkurenci," dodal.

Spojení plusem pro klienty

„Být součástí Ataxo Group je pro tým H1.cz velká příležitost,“ nechal se slyšet David Špinar, ředitel H1.cz. „Již dlouhou dobu Ataxo uznáváme jako rovnocenného konkurenta, oceňujeme jejich práci a znalosti. My jsme se od roku 2005 zaměřovali na poskytování velmi kvalitních služeb pro naše zákazníky, vytvářeli jsme inovativní kampaně a to s ohledem na uvážlivé hospodaření s rozpočty. V H1.cz jsme zavedli velmi vysoké standardy, které se projevují na kvalitě naší práce a obchodních výsledcích našich klientů. Ataxo je jedna z mála agentur na trhu, která má srovnatelné standardy kvality. Proto spojení sil s Ataxem a využití silných stránek obou společností ještě více posílí schopnost zvyšovat úspěchy našich klientů. Díky integraci s Ataxem se budeme moci více zaměřit na to, co děláme nejlépe, zejména na poskytování vysoce profesionálních služeb našim VIP klientům. Spojení navíc poskytne zaměstnancům H1.cz nové možnosti profesního růstu.“

Klienti Ataxa i H1.cz budou nadále spolupracovat se zaměstnanci, kteří patřili do příslušné společnosti před spojením. Noví zákazníci budou komunikovat s tím týmem, který bude díky své specializaci nejlépe vyhovovat jejich potřebám, nebo který je pro ně geograficky nejblíž.

V této chvíli budou veškeré práce na projektech klientů obou firem probíhat stejně jako doposud, postupný přechod obou společností v jednu bude probíhat v dalším období. David Špinar zůstane nadále ředitelem společnosti H1.cz, postupně ale převezme nové funkce v rámci Ataxo Group. V dlouhodobém horizontu bude H1.cz sloužit jako poskytovatel služeb nejvyšší kvality pro nejnáročnější klienty na trhu, zatímco Ataxo bude dále posilovat svou dominantní pozici v sektoru malých a středních firem. „Ataxo má za sebou dráhu předního hráče na trhu, umí dobře rozpoznat potenciál a obchodní možnosti v internetovém marketingu. Když jsme vstoupili do Ataxa v roce 2008, věděli jsme, že investujeme do lídra v odvětví search engine marketingu. Ataxo Group od té doby stále víc dominuje tomuto odvětví. S akvizicí H1.cz vzrostl podíl Ataxa na trhu v Česku a na Slovensku, zvětšila se také šířka a hloubka nabízených služeb. Zároveň s budováním mnoha poboček Ataxa v Evropě v průběhu uplynulého roku tato investice demonstruje upevňování vedoucí pozice a růst značky Ataxo,“ říká Arthur van Wijck Jurriaanse, generální ředitel investičního fondu Garvest.

O ATAXU

Ataxo pomáhá malým a středním podnikům rozvíjet a realizovat jejich strategie v oblasti on-line marketingu. Dlouhodobě si firma v tomto oboru vybudovala vůdčí pozici a s více než 10 000 klienty je jednou z největších agentur zaměřených na on-line marketing ve střední a východní Evropě. Ataxo pomáhá svým zákazníkům vybudovat silnou pozici na trhu. Ataxo dbá na vysokou odbornost a profesionální řízení, a klientům pomáhá v mnoha oblastech jejich podnikání: Úspěšné zavedení nových produktů, práce se značkou, viditelnost v sociálních médiích.

Ataxo soustavně pracuje na rozvíjení odborných znalostí a jejich aplikace v hlavních oblastech svých služeb, tj. v analytice, technologiích, marketingu v sociálních médiích nebo user experience.

Mezi klienty Ataxa v rámci poboček v České republice, na Slovensku, v Nizozemsku nebo ve Velké Británii patří Česká Spořitelna, E&Y, Shell, Robert Half, stereo.pl, direct.cz, finance.cz.

Ataxo je součástí Ataxo Group.

Další informace:
www.ataxo.com
Twitter: @ataxo
Facebook: https://www.facebook.com/ataxo
Kontakt: Mark Martin
Ředitel pro Českou a Slovenskou republiku
E-mail: mark@ataxo.com

O H1.CZ

H1.cz je přední česká agentura poskytující komplexní služby v internetovém a výkonnostním marketingu. Nabízí marketing ve vyhledávačích (SEO, PPC reklama), reklamu v on-line médiích, poradenství pro internetové obchodní strategie a obchodní účinnost webu, publikování webového obsahu i poradenství v oblasti použitelnosti a konverzních schopností webu. Poskytuje také rozsáhlé vzdělávací služby pro internetové podnikání. Mezi klienty využívající kompletní konzultační služby nebo správu on-line kampaní patří Telefónica O2, Home Credit, Mountfield, Pojišťovna Generali, Heureka a řada dalších zajímavých společností.

H1.cz sídlí v Praze.

Další informace:
www.h1.cz
Twitter: @h1cz
Facebook: https://www.facebook.com/hajednicka
Kontakt:
David Špinar
Ředitel H1.cz
E-mail: spinar@h1.cz

O GARVEST

Garvest je přední investiční společnost specializovaná na internetové projekty. Zaměřuje se především na transakční projekty. Mezi investice fondu Garvest patří největší středoevropská eCommerce společnost Allegro Group zahrnující aukční servery Allegro.pl a několik národních variant serveru Aukro, dále www.ibood.com (přední evropský server pro hromadné nakupování), FixeAds (největší portugalská eCommerce společnost zahrnující servery www.standvirtual.com, www.leiloes.net a www.coisas.com), www.tokobagus.com (největší nákupní server v Indonésii), www.sulit.com.ph (největší nákupní server na Filipínách), www.bidorbuy.co.za (přední eCommerce společnost v Jižní Africe). Garvest v současnosti odkoupil 100 % základního kapitálu Ataxo Group Holdingu, Ataxo NV (www.ataxo.com). Sídlem fondu Garvest je polská Poznaň, má pobočky v Amsterdamu a Singapuru.

Kontakt:
Arthur van Wijck Jurriaanse
Generální ředitel
E-mail: arthur.van.wijck.jurriaanse@garvest.com

Tisková zpráva je také k dispozici ke stažení ve formátu PDF.

Certifikovaná agentura Sklik Certifikovaná agentura Mergado

Uložit